Binnen De Variabele zijn we op zoek naar een

Vastgoedgids

Als Vastgoedgids adviseer je onze opdrachtgevers over onderhoud, verbetering, verduurzaming en energievoorziening/transitie van hun vastgoed. Je vertaalt strategisch en tactisch beleid naar concrete en voor alle partijen duidelijke uitvoeringsplannen. Om te komen tot een oplossing voor deze (complexe) vraagstukken werk je samen met je collega’s van de afdeling Advies & Innovatie.

In de rol van vastgoedgids ben je daarnaast accountmanager bij bestaande klanten en verwerf je nieuwe klanten. In de markt signaleer je innovaties, kansen en mogelijkheden, die je vervolgens vertaalt naar een advies aan de opdrachtgever(s).

 

Wat bieden we

We bieden je een dienstverband bij De Variabele, met arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw kennis en ervaring. Binnen De Variabele kennen we de kernwaarden loyaal, betrokken, verbinden, vindingrijk en plezier. Dit uit zich in een functie waarbij we vrijheid met verantwoordelijkheid combineren.

Wat vragen we

We zijn op zoek naar een collega met een HBO/WO-opleiding richting Bouwtechniek, Real Estate, Bedrijfskunde (of vergelijkbaar). Een collega met drie tot vijf jaar werkervaring in het vakgebied en ervaring heeft met bestuurlijke processen en besluitvorming. 

De vastgoedgids weet anderen te winnen voor je visie en je ideeën en werkt pragmatisch en planmatig. 

 

 

Interesse

Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met Cindy Scholten (06-10 40 53 19) Ingrid Meijer (06-20 59 87 40 of personeelszaken@devariabele.nl).

Sollicitatieprocedure

Reageren kan op een aantal manieren:
1. je vult het online sollicitatieformulier in.
2. Je uploadt je CV.
3. je stuurt je CV met motivatiebrief naar personeelszaken@devariabele.nl.
Binnen vijf werkdagen ontvang je een persoonlijk antwoord. Als er vragen of onduidelijkheden zijn kun je natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met personeelszaken: 0800-7107.

Zijn we enthousiast over je sollicitatie, dan plannen we een kennismaking met je. Tijdens deze kennismaking spreek je met je toekomstig leidinggevende(n).

Hebben we allebei een positief gevoel overgehouden aan het gesprek? Dan plannen we een tweede gesprek en eventueel een meeloopdag. Op deze manier leren we elkaar goed kennen.

Hebben we na de bovengenoemde stappen vertrouwen in elkaar? Dan nemen we contact met je op om je een passend aanbod te doen.

En dan….op naar je eerste werkdag bij
De Variabele!